Ajankohtaista

    Suurlähettilään syksyn sävel – ilmastoa ja energiaa

    29.9.2014

    YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon osallistui kansalaiskulkueeseen ennen New Yorkissa pidettyä ilmastohuippukokousta syyskuussa 2014. ©UN Photo/Mark Garten

    Syyskuun puolivälissä EU-kortteleiden kadut ovat jo täynnä kiireisiä askelia. Silloin tietää, että kesälomat ovat takana, ja edessä on kolme työntäyteistä kuukautta. Alkusyksyä värittää lokakuun Eurooppa-neuvosto, jossa linjataan EU:n ilmasto- ja energiatavoitteet vuoteen 2030 saakka. -Lue lisää EU-syksyn kuulumisia Marianne Huusko-Lamposen kolumnista.

Lisää

Kuukauden kysymys

Ministeri Lenita ToivakkaKysymme kuukausittain ajankohtaisista EU-asioista vaikuttajilta ja asiantuntijoilta. Tällä kertaa kysyimme ministeri Lenita Toivakalta: Miksi EU on asettanut pakotteita Venäjälle?

Perustietoa EU:sta

Interaktiivinen kartta

Etsitkö tietoa EU-maista, euromaista tai vaikkapa siitä miten Euroopan unioni toimii? Tästä osiosta löydät EU-perustietoa.

Opettajille ja opiskelijoille

Etsitkö tiivistettyä EU-tietoa?

Eurooppatiedotuksen PowerPoint-esityksistä on hyötyä muillekin kuin opettajille. Kokeilethan myös Eurooppatiedotuksen EU-kuvavisaa!

Kysy EU:sta!

Eurooppatiedotus. Kuva: Vexi Savijoki

kirjekuorieurooppatiedotus@formin.fi - vastaamme kolmen arkipäivän kuluessa
puhekupla0295 3500 10 - arkipäivisin klo 9.00-12.00Pakolliset tiedot on merkitty *:llä.


1) Viesti *


2) Sähköpostiosoite *Uusin julkaisu

EU lyhyesti. 140

EU lyhyesti

Mikä Euroopan unioni on ja mitä siihen kuuluu? Mitä EU tekee? Mitä hyötyä on EU-kansalaisuudesta? EU lyhyesti - esite on päivitetty 04/2014.

Kaikki julkaisut
Ulkoministeriön verkkosivut
 EU-edustuston verkkosivu