Tapahtumat

EU arjessa -päivän tapahtumat Turussa

EU arjessa -kiertue tuo EU-vaikuttajia Turkuun maanantaina 16.4.

EU arjessa -yleisötapahtuma haastaa turkulaiset ja varsinaissuomalaiset keskustelemaan EU-vaikuttajien ja -asiantuntijoiden kanssa Euroopan unionista ja sen vaikutuksista maakuntamme arkeen.

Päivän kestävän tapahtuman ohjelmassa on oppilaitos- ja työpaikkavierailuja, kaikille avoin keskustelutilaisuus Alvariumissa sekä yleisötapahtuma Hansakorttelin Hansatorilla. Lisäksi julkistetaan Varsinais-Suomessa kerätyn EU-mielipidekyselyn tulokset.

Tapahtuman teemana Turussa ovat EU:n sisämarkkinat ja niiden hyödyt ja haitat maakunnan kannalta. Avoimessa keskustelutilaisuudessa pohditaan EU:n sisämarkkinoiden merkitystä maakunnan taloudelle ja tulevaisuudelle sekä sitä miten EU voi olla avuksi, kun Varsinais-Suomeen halutaan uusia työpaikkoja ja elinkeinoja rakennemuutoksen myötä.

EU:N SISÄMARKKINOIDEN HYÖDYT JA HAITAT VARSINAIS-SUOMEN KANNALTA

Klo 13.30-15.00 kokouskeskus Alvariumin auditoriossa, Puutarhakatu 8 b, Turku

EU:n sisämarkkinoiden hyödyistä ja haitoista arjessa, maakunnan taloudellisesta tulevaisuudesta ja EU:n roolista uusien työpaikkojen ja elinkeinojen luomisessa keskustelevat Euroopan parlamentin jäsenet Sirpa Pietikäinen ja Anneli Jäätteenmäki, Euroopan komission yritys- ja teollisuustoiminnan pääosaston varapääjohtaja Antti Peltomäki, maakuntajohtaja Juho Savo ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen yksikön päällikkö Kimmo Puolitaival. Tilaisuuden juontaa Ylen uutispäällikkö ja uutisankkuri Matti Rönkä.

Kahvitarjoilu klo 13.00 alkaen. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Alvariumin auditorioon mahtuu 130 kuulijaa.


EU ARJESSA HANSAKORTTELIN HANSATORILLA KLO 12-18

Hansatorilla esittäytyvät varsinaissuomalaiset Eurooppa-toimijat. Paikalla on mahdollisuus tutustua varsinaissuomalaisiin EU-rahoitteisiin hankkeisiin ja Central Baltic –ohjelman valokuvanäyttelyyn, kuulla EU-tietoiskuja ja haastatteluja sekä nauttia musiikkiesityksistä.

Tapahtuman avauksessa on mukana Turku 2011-säätiön toimitusjohtaja Cay Sévon. Iltapäivän juontaa Ylen tuttu uutisankkuri Ari Welling. Yle välittää Hansan tapahtuman tunnelmia lähetyksissään.

Tasatunnein arvotaan EU-aiheisia palkintoja ja päivän päätteeksi Utö Havshotellin lahjakortti.

EU-osaamistaan voi testata tietovisassa ja omia mielipiteitään ja kommenttejaan voi kirjata Tähdellistä-kampanjan merkeissä.


OPPILAITOS- JA TYÖPAIKKAVIERAILUT

Brysselistä saapuvat vieraat ja kotimaiset EU-asiantuntijat vierailevat aamupäivän aikana Juhana Herttuan ja Raision lukioissa, Aboa Mare–merenkulkuoppilaitoksessa ja STX Finland Oy:n Turun telakalla.


Lisätietoja: aluetiedottaja Juhana Tuomola, Eurooppatiedotus, p. 040 510 75 29, ja EU-hankkeiden osalta tiedottaja Sari Paavilainen, ELY-keskus, p. 050 395 5396.

Tapahtuman ajankohta
16.4.2012 klo 9:00 - 18:00

Paikka
Turku, mm. Hansa-kortteli

Järjestäjä
Eurooppatiedotus ja yhteistyökumppanit

Linkit ja liitteet
Turun EU arjessa -ohjelma 16.4.
KUTSU: Seminaari Alvariumissa 16.4. (pdf)
Hansakorttelin ohjelma 16.4. (pdf)
Tietoa Turun EU arjessa -järjestäjistä

Päivitetty 4.4.2012