EU-neuvonta Suomessa

EU-neuvonta Suomessa

Euroopan komission Suomen-edustusto

Edustusto tiedottaa suurelle yleisölle ja medialle ajankohtaisista asioista komissiossa ja pitää komission ajan tasalla siitä, mitä Suomessa tapahtuu. Komission tietopalvelu auttaa asiakkaita tiedonhaussa. Voit myös tilata komission tiedotteita.

Euroopan komission Suomen edustuston verkkosivut

Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto

Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä. Voit tilata parlamentin tiedotteita ja katsoa suoria lähetyksiä täysistunnoista ja valiokunnista parlamentin netti-TV:n kautta.

 Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimiston verkkosivut

Eurooppatiedotus

Ulkoministeriön Eurooppatiedotuksesta saa EU-tietoa, maksuttomia julkaisuja ja vastauksia kysymyksiin Euroopan unioniin liittyvissä asioissa. Eurooppatiedotus myös järjestää erilaisia EU-aiheisia tilaisuuksia eri puolella Suomea.

Europe Direct -tiedotusverkosto

Europe Direct on tiedotusverkosto, joka palvelee kansalaisia EU-aiheisissa kysymyksissä. 

Europe Direct - verkosto

 Enterprise Europe Network – Yritys-Suomi

Enterprise Europe Network – Yritys-Eurooppa -verkosto tarjoaa kansainvälistymis- ja innovaatiopalveluita kansainvälisesti suuntautuneille yrityksille, yliopistoille ja tutkimuskeskuksille. Suomen verkosto on osa koko Euroopan laajuista verkostoa.

Yrityssuomi -verkkosivusto

European Consumer Centre – Euroopan kuluttajakeskus

Euroopan kuluttajakeskus antaa opastusta ja asiantuntemusta rajat ylittävän kaupan kuluttajakysymyksiin ja tarvittaessa sovitteluapua ristiriitatilanteisiin, joita kuluttajalla on toisessa EU:n jäsenmaassa sijaitsevan elinkeinoharjoittajan kanssa. Suomessa Euroopan kuluttajakeskus toimii Kuluttajavirastossa.

Euroopan kuluttajakeskus - verkkosivut

EURES – Eurooppalaisen ammatillisen liikkuvuuden portaali

Kaikki EU- ja ETA-maat kattava työnvälitysverkosto EURES (European Employment Services) palvelee työnhakijoita, jotka haluavat työskennellä ulkomailla. EURESin peruspalveluja ovat työnvälitys, tiedotus ja neuvonta.

 Eures -palvelusta työvoimahallinnon verkkosivuilla

Solvit

Mikäli yritys tai kansalainen kokee että häneltä on evätty EU:n sisämarkkinoiden mukaisia oikeuksia, apua voi hakea ongelmanratkaisupalvelu Solvitista. Solvit ratkoo ongelmia, jotka liittyvät EU-lainsäädännön puutteelliseen soveltamiseen tai virheelliseen tulkintaan. Suomessa Solvit-palvelu toimii työ- ja elinkeinoministeriössä.

Solvit -palvelusta Työ-ja elinkeinoministeriön verkkosivuilla

EU-tallekirjastot

Euroopan unionin tallekirjastot (European Documentation Centres, EDC) ylläpitävät EU-kokoelmia, jotka sisältävät EU:n julkaisuja, ja tarjoavat EU:ta koskevia tiedonhakupalveluja. Tallekirjastojen kokoelmat ja palvelut ovat kaikkien käytettävissä. Suomessa toimii 12 EU-tallekirjastoa.

Yhteystiedot EU-rahoitusneuvontaa antaviin tahoihin löytyvät rahoitusoppaastamme.

Päivitetty 28.12.2015