Ajankohtaista

    Epävirallinen päämieskokous keskusteli EU:n yhteisestä tulevaisuudesta

    30.6.2016

    27:n EU-päämiehen epävirallinen kokous Brysselissä 29.6.2016. Kuva: European Council -Flick-tili. Informal meeting of the 27 EU Heads of State or Government https://www.flickr.com/photos/europeancouncil_meetings/27362580344/in/dateposted/

    Epävirallinen päämieskokous keskusteli keskiviikkona 29. kesäkuuta Britannian kansanäänestyksen tuloksesta ja yhteistyön edistämisestä 27 jäsenmaan kesken. Päämiehet ilmaisivat pettymyksensä kansanäänestyksen tulokseen, mutta totesivat kunnioittavansa kansan enemmistön tahtoa. Tavoitteena on, että Britannia on tulevaisuudessa Euroopan unionin läheinen kumppani. Lue lisää...

Lisää
Jukka Snell

Kuukauden kysymys

Kysymme kuukausittain ajankohtaisista EU-asioista päättäjiltä ja asiantuntijoilta. Tällä kertaa kysyimme professori Jukka Snelliltä: Millaisia ovat Britannian EU-kansanäänestyksen oikeudelliset ulottuvuudet?

Perustietoa EU:sta

Interaktiivinen kartta

Etsitkö tietoa EU-maista, euromaista tai vaikkapa siitä miten Euroopan unioni toimii? Tästä osiosta löydät EU-perustietoa.

Opettajille ja opiskelijoille

Etsitkö tiivistettyä EU-tietoa?

Eurooppatiedotuksen PowerPoint-esityksistä on hyötyä muillekin kuin opettajille. Kokeilethan myös Eurooppatiedotuksen EU-kuvavisaa!

Kysy EU:sta!

Eurooppatiedotus. Kuva: Vexi Savijoki

kirjekuorieurooppatiedotus@formin.fi
Vastaamme ja tarvittaessa ohjaamme oikealle tiedonlähteelle kolmen arkipäivän kuluessa.Pakolliset tiedot on merkitty *:llä.


1) Viesti *


2) Sähköpostiosoite *Uusin julkaisu

EU lyhyesti_Eurooppatiedotus

EU lyhyesti

EU lyhyesti on julkaisu, jonka avulla EU:n perusasiat on helppo ottaa haltuun. Se on suunniteltu ennen kaikkea oppitunneilla käytettäväksi, mutta sopii kaikille, jotka haluavat päivittää EU-perustietonsa.

Kaikki julkaisut

Tapahtumat

Tapahtuma

Tulevia Eurooppatiedotuksen ja eri kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedotustuella toteutettavia tilaisuuksia

13.7. Pori: Ulkoministeriön päivä SuomiAreenassa

27.-30.10. Helsinki: Eurooppatiedotus Helsingin kirjamessuilla

Kaikki tapahtumat

Ulkoministeriön verkkosivut  EU-edustuston verkkosivu