Ajankohtaista

    Onko EFTA vielä olemassa?

    2.5.2016

    EFTA-sopimuksen allekirjoitus, EFTA-sopimuksen allekirjoitus

    Suomalaisten mielissä Euroopan vapaakauppajärjestö EFTA sijoittuu aikaan ennen EU:ta, kylmän sodan vuosiin, jolloin Suomen askelia Euroopan suuntaan valvottiin vatupassilla, ja Pohjois-Euroopassa käytiin kiivasta keskustelua Euroopan yhdentymisen vaihtoehdoista. EFTA porskuttaa kuitenkin edelleen.-Lue lisää uudesta EU-kolumnista.

Lisää

Kuukauden kysymys

Anne Berner, kuva: Sakari Piippo, käyttöoikeudet: VNKKysymme kuukausittain ajankohtaisista EU-asioista päättäjiltä ja asiantuntijoilta. Tällä kertaa Pohjoismainen yhteistyöministeri Anne Berner vastaa kysymykseen: Onko pohjoismaille hyötyä tiiviimmästä EU-yhteistyöstä?

Perustietoa EU:sta

Interaktiivinen kartta

Etsitkö tietoa EU-maista, euromaista tai vaikkapa siitä miten Euroopan unioni toimii? Tästä osiosta löydät EU-perustietoa.

Opettajille ja opiskelijoille

Etsitkö tiivistettyä EU-tietoa?

Eurooppatiedotuksen PowerPoint-esityksistä on hyötyä muillekin kuin opettajille. Kokeilethan myös Eurooppatiedotuksen EU-kuvavisaa!

Kysy EU:sta!

Eurooppatiedotus. Kuva: Vexi Savijoki

kirjekuorieurooppatiedotus@formin.fi
Vastaamme ja tarvittaessa ohjaamme oikealle tiedonlähteelle kolmen arkipäivän kuluessa.Pakolliset tiedot on merkitty *:llä.


1) Viesti *


2) Sähköpostiosoite *Uusin julkaisu

EU lyhyesti_Eurooppatiedotus

EU lyhyesti

EU lyhyesti on julkaisu, jonka avulla EU:n perusasiat on helppo ottaa haltuun. Se on suunniteltu ennen kaikkea oppitunneilla käytettäväksi, mutta sopii kaikille, jotka haluavat päivittää EU-perustietonsa.

Kaikki julkaisut

Tapahtumat

Tapahtuma

Tulevia Eurooppatiedotuksen ja eri kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedotustuella toteutettavia tilaisuuksia

9.5. Helsinki: Eurooppa-päivä

21.5. Kuopio: Mahdollisuuksien tori

Kaikki tapahtumat

Ulkoministeriön verkkosivut  EU-edustuston verkkosivu