Ajankohtaista

    Turkki ja Länsi-Balkanin maat toivovat EU:lta solidaarisuutta

    9.10.2015

    Kuva: Euroopan unionin neuvosto

    Eurooppaan odotetaan tänä vuonna jopa miljoonaa turvapaikanhakijaa. Maareittejä pitkin ns. Itäisen Välimeren tai Länsi-Balkanin kautta heitä on tähän mennessä saapunut 280 000. Alueen maat odottavat EU:lta solidaarisuutta ja tukea. Myös miljoonia pakolaisia vastaanottaneet Turkki, Jordania ja Libanon tarvitsevat apua. EU:n ulko- ja sisäministerit keskustelivat Luxemburgissa kumppanimaiden kollegojensa kanssa ratkaisuvaihtoehdoista.–Lue lisää EU-kolumnista.

Lisää

Kuukauden kysymys

Kysymme kuukausittain ajankohtaisista EU-asioista päättäjiltä ja asiantuntijoilta. Tällä kertaa kysyimme rajavartiolaitoksen yksikön päälliköltä Vesa Blomqvistilta:

Perustietoa EU:sta

Interaktiivinen kartta

Etsitkö tietoa EU-maista, euromaista tai vaikkapa siitä miten Euroopan unioni toimii? Tästä osiosta löydät EU-perustietoa.

Opettajille ja opiskelijoille

Etsitkö tiivistettyä EU-tietoa?

Eurooppatiedotuksen PowerPoint-esityksistä on hyötyä muillekin kuin opettajille. Kokeilethan myös Eurooppatiedotuksen EU-kuvavisaa!

Kysy EU:sta!

Eurooppatiedotus. Kuva: Vexi Savijoki

kirjekuorieurooppatiedotus@formin.fi
Vastaamme ja tarvittaessa ohjaamme oikealle tiedonlähteelle kolmen arkipäivän kuluessa.Pakolliset tiedot on merkitty *:llä.


1) Viesti *


2) Sähköpostiosoite *Uusin julkaisu

Euroopan kartta 2015

Eurooppa 2015 -kartta

Eurooppatiedotuksen vuoden 2015 kartasta löydät EU-jäsenvaltiot liittymisvuosineen, EU-hakijamaat sekä euro- ja Schengen -maat. Myös EU:n merentakaiset alueet on merkitty.

Kaikki julkaisut

Tapahtumat

Tapahtuma

Tulevia Eurooppatiedotuksen ja eri kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedotustuella toteutettavia tilaisuuksia

29.-30.1. Helsinki: Educa-messut

Kaikki tapahtumat

Ulkoministeriön verkkosivut  EU-edustuston verkkosivu